Hoe wil je dat de toekomst van AI en Big Data eruit ziet?

Onderzoekers nodigen publieke reacties uit op vijf scenario’s voor kunstmatige intelligentie die in het jaar 2025 zijn opgesteld

Kunstmatige intelligentie heeft nu al een grote impact op ons leven, onze samenleving en onze economie. AI heeft al veel kwesties aan de orde gesteld met betrekking tot privacy, gegevensbescherming, discriminatie, autonomie, machtsasymmetrieën, eerlijkheid, onder andere, maar wat doet AI over zes jaar vanaf nu, in 2025? Welke maatregelen moeten beleidsmakers nemen om ervoor te zorgen dat we een gewenste toekomst bereiken en een ongewenste toekomst vermijden?

Om te speculeren over onze AI-geïnfundeerde samenleving in 2025 riep het door de EU gefinancierde SHERPA-project een reeks workshops bijeen die leidde tot de ontwikkeling van vijf scenario’s over technologieën die mensen nabootsen, informatieoorlogvoering, auto’s zonder bestuurder, voorspellende politie en het leren van buddy-robots. Elk scenario introduceert de technologieën en toepassingen die mogelijk beschikbaar zijn in 2025, een kort vignet om te illustreren hoe de technologieën of toepassingen kunnen worden gebruikt, hun ethische, juridische, sociale en economische impact, en de aanbevelingen om een ​​gewenste toekomst te bereiken en een ongewenste vermijding te voorkomen een.
De workshops brachten een breed scala van belanghebbenden uit de academische wereld, de industrie, maatschappelijke organisaties, de media, regelgevers, onderwijskundigen, technologen, cyberbeveiligingsdeskundigen en kunstenaars bij elkaar om over deze vijf verschillende gebieden te brainstormen en wat de toekomst voor ons zou kunnen inhouden.

Het SHERPA-project nodigt nu het publiek uit om de scenario’s te herzien en ook hun commentaar te geven op onze KI-toekomst (houd er rekening mee dat de scenario’s alleen in het Engels zijn). Het resultaat van de scenario’s is een reeks aanbevelingen aan beleidsmakers.

Het SHERPA-project wordt gecoördineerd door De Montfort University (UK) met consortiumpartners Trilateral Research (UK), Twente University (NL), European Network of Research Ethics Committees (EUREC, DE), University of Central Lancashire in Cyprus (CY), the Stichting Nederlands Normalisatie Instituut (NEN, the Dutch standards body), Mutual Shoots (UK), Aequitas Human Rights, (CY), F-Secure (FI), the European Business Summit, (BE), en Pineapple Jazz (NL).

Voor meer informatie contacteer:
david.wright@trilateralresearch.com
of
tally.hatzakis@trilateralresearch.com